Blog - Motor-Routes.eu

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Blog Jos Steur
1 juni 2016
Formeel is de website per 1 juni 2016 live gegaan. Over het ontstaan ga ik het niet hebben, dat staat al beschreven. Wel ga ik het hebben over mijn ambities en waar ik met de site naar toe wil. 

Tijdens het rijden van routes waren altijd een aantal zaken erg belangrijk:
  • Natuurlijk mooie routes door natuurschoon en over niet te drukke wegen 
  • Regelmatig eten, drinken en een sanitaire (nood)stop
  • Op tijd tanken
  • Niet te lang doorrijden
Als aan deze zaken werd voldaan dan kon eigenlijk alleen het weer nog roet in het eten gooien.

Dus heb ik me als doel gesteld de routes door met name het buitengebied te laten lopen. Als er een plaats in de route wordt bezocht zal die klein, overzichtelijk en de moeite waard zijn.  Ook heb ik ervoor gezorgd dat om de 50 tot 75 km wel een brandstofpomp of eet-. drinkgelegenheid zich voordoet.
Snelwegen zul je niet of nauwelijks tegen gaan komen. Hooguit kan er een klein stukje "ter overbrugging"bij zitten. "N-Wegen" probeer ik ook te vermijden maar soms zijn er ook erg mooie exemplaren en die mag ik natuurlijk niet missen. Verder ben ik gek op bochten en het betere stuurwerk. In Nederland is dat soms nog best een uitdagende klus om mooie bochtige weggetjes te vinden maar in het buitenland is dat "a-piece-of-cake". Dan weet je gelijk met welke gedachte de routes zijn samengesteld.

Er zijn zoveel mooie routes dat ik besloten heb eerst maar eens te beginnen in Nederland. Volgend jaar wil ik Duitsland, en dan met name de Eifel en Sauerland, gaan toevoegen. Tevens staat de Belgische Ardennen op het lijstje voor 2017. Maar mijn ambities gaan verder. Niet voor niets heet de site "motor-routes.eu", dus heel Europa is mijn doel. 

Geen idee waar ik ga uitkomen, ik zie het wel.

Best een klus, maar ik probeer alleen gecontroleerde en gereden routes op de site zetten. Dat kan ik niet alleen dus wordt ik geholpen door o.a. mijn neef en mensen uit de buurt. Het duurt dan wel iets langer om de site gevuld te krijgen maar dan is de route wel goed, zonder van die irritante "verboden voor motorrijders" borden, zandpaden en fouten.

Dus ambities genoeg. Hou de nieuws rubriek in de gaten, daar komen alle aanvullingen te staan.

 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu