3a. Overzetten - Motor-Routes.eu

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Uitleg > 3. TomTom
3a. TomTom - Route overzetten
Als je de route al hebt gedownload kun je verder gaan met het overzetten van de route naar je TomTom toestel. Heb je nog geen route geselecteerd doe dat dan eerst en download die dan ook naar je PC.

In sommige gevallen reageert een TomTom Raider anders dan Garmin. In iederval is het zo dat je op de een of andere manier de GPX route moet overbrengen op de TomTom. De TomTom Raider die ik heb getest heb ik aangesloten met een USB kabel op mijn laptop. De laptop herkende de TomTom en in de Windows verkenner verscheen een TomTom schijf.

Als dit niet gebeurd dan is het zaak de SD kaart uit de TomTom in je laptop of PC te plaatsen. Mogelijk heb je daar een card-reader bij nodig.

Het overzet proces werkt als volgt:
  • Sluit dus de TomTom aan middels de USB kabel of stop de SD kaart rechtstreeks in de laptop of PC
  • Wacht totdat de PC of laptop de TomTom (of SD kaart) herkend. Op de TomTom verschijnt een scherm dat de kabel is aangesloten. Op de laptop of PC verschijnt een boodschap dat de TomTom is herkend. Dit kan meer dan 1 minuut duren dus even geduld
  • Op de PC/laptop wordt een TomTom schijf gekoppeld 
  • Start de Windows Verkenner op de PC of laptop
  • Kopieer het gedownloade GPX bestand naar de TomTom schijf (valt onder "verwisselbare opslag") en plaats het in de al bestaande "Gpx2Itn" map 

Het overzetten is nu gedaan en de route kan nu worden geladen op je TomTom. 
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu