3a. APP installeren - Motor-Routes.eu

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Uitleg > 3. SmartPhones
3a. APP installeren
Bijna elke smartphone heeft wel een GPS ontvanger geïnstalleerd. Daarmee is het o.a. mogelijk je smartphone als navigatie apparaat te gebruiken en dat is natuurlijk heel erg handig.

Er zijn vele mooie APPs te downlaoden waarmee je prima kunt navigeren. In het verleden was vaak het probleem dat de digitale wegenkaarten alleen op het Internet stonden en dat veroorzaakte veel dataverkeer. Dat is gelukkig verleden tijd, er zijn genoeg APPs die werken met off-line kaarten.

Blijft alleen het probleem dat ik de routes in GPX formaat heb gemaakt. Net als bij Garmin en TomTom moeten die GPX routes worden geladen om ze te kunnen gebruiken en daar wringt de schoen nog. Op dit moment zijn er nog niet zoveel APPs waarbij je ook GPX routes kunt laden.

Ik heb er op dit moment nog maar 1 gevonden die betrouwbaar werkt op Android en iPhone smartphones maar nog niet op een Windows phone. De APP is wel heel veelzijdig kijk maar eens op www.osmand.net. De naam van de APP is "OsmAnd".

Misschien dat iemand anders een andere APP heeft waarmee je GPX routes kunt laden, graag dan een berichtje naar info@motor-routes.eu. Ik hou de ontwikkelingen in de gaten.

Nu  de installatie van de APP:
  • Zoals gezegd, deze APP werkt alleen onder het Android en IOS besturingssysteem 
  • Op je Android SmartPhone druk je op de "Play Store" om te APP te downloaden en  op je iPhone  SmartPhone ga je naar de "APP store"
  • Vervolgens zoek je op "OsmAnd"
  • Installeer deze APP op je  Smart Phone
  • Als dat is gebeurd moet ie nog worden ingesteld 
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu