0. Leren navigeren - Motor-Routes.eu

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Uitleg
0. Leren navigeren
Mocht je nog nooit routes hebt gereden met een Garmin, TomTom of Smartphone dan valt dat nog niet altijd mee. Ik spreek uit ervaring en ook mijn mede navigatoren kunnen erover meepraten. 

Zoals zo vaak is het zaak om een paar dingetjes goed tussen je oren zien te krijgen en dan is navigeren echt leuk en daarmee het rijden van de routes dus ook. Voor brandstof, eet & drink gelegenheden en overnachtingen heb ik gezorgd, die zorg heb je in iedergeval niet meer.

Een paar tips:

Natuurlijk is het rijden altijd voor eigen risico, jij beslist zelf hoever je het gas opendraait en beslist uiteindelijk ook of je een afslag wel of niet gaat nemen. Als de route aangeeft dat je een afslag moet nemen waarbij een bord aangeeft dat dit niet mag dan doe je dat gewoon niet. Geen discussie mogelijk. In zo'n geval ga je dus omrijden en hoe dat binnen een route werkt staat op deze site. Leer het maar vast want 1 ding is zeker, je gaat een keertje omrijden of van een route afwijken. 

Als het mogelijk is zet dan de "herberekenen" optie uit op het moment dat je routes gaat rijden. "Herberekenen" wil je altijd naar je route terugbrengen maar in geval van een wegomleggingen is dat niet handig. Je wilt dan simpelweg de route op een verderop gelegen punt weer oppakken. Hoe je dat het best kunt doen heb ik beschreven.

Met bovenstaande ervaring in het achterhoofd is het een kwestie van:
  • Route selecteren
  • Route downloaden
  • Route overzetten op je Garmin, TomTom of Smartphone
  • Route laden
  • Route rijden

Veel plezier met navigeren want navigeren kan iedereen leren!
 
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu